Leggodt anno 2006

De naam LEGO is een afkorting van het Deens 'leg godt', wat zoveel betekent als 'speel goed'. De naam LEGO is bedacht door Ole Kirk Christiansen in 1932. Later blijkt dat het woord LEGO in het Latijn wil zeggen 'ik leer' of 'ik stel samen'.
En samenstellen kan met LEGO in ontelbaar veel varianten. Alleen al het combineren van slechts 6 blokjes LEGO van dezelfde kleur en met acht knopjes, kan op 102.981.500 manieren.

In 2006 kwam ik opnieuw in aanraking met LEGO, na zo'n 30 jaar "dark ages". Eigenlijk begon het alleen met het idee om een paar oude sets van vroeger weer compleet te krijgen, en verder niet... Het liep een beetje anders.

Gaandeweg kreeg ik wat achtergrondinformatie over LEGO, waaronder ook de oorsprong van de naam. 'Even kijken of die wel als domein geclaimed was?'. Niet dus. Het resultaat zie je nu voor je!

Het verzamelen, herstellen en opbouwen van LEGO onderdelen en modellen is inmiddels een hobby geworden. Ik beperk me daarbij voornamelijk op de periode van voor 1974. Daarnaast bouw ik regelmatig aan de site, met steeds nieuwe informatie.


Ads

Leggodt.nl____________________
© 2006-2024 Leggodt.nlKvK 81575300 | Contact