Logboek

Veelgestelde vragen:

Antwoorden

Wat is LEGO? En Modulex?

Lego is een afkorting van de Deense woorden 'leg godt', wat zoveel betekent als 'speel goed'. Dit is de meest bekende verklaring. Er bestaan echter ook andere verklaringen, waaronder deze: de oprichter van LEGO had twee zonen, Ole en Godfredt. Als je de laatste twee letters van Ole neemt en de eerste twee van Godfredt krijg je 'lego'.

Modulex is een architetonische kleine variant op Lego, bedoeld voor maquettes en planborden.

Wat is CA? En ABS?

CA is de afkorting van Cellulose Acetaat. ABS is de afkorting van Acrylonitril Butadieen Styreen.

Wat is pat pend?

Pat pend staat voor patent pending, oftewel patent in aanvraag. Voor uitgebreide informatie klik hier.

Wat betekent MISB? En MIB?

MISB staat voor Mint In Sealed Box. Het betekent dat de LEGO nog in een gesloten (verzekerde) doos zit. De doos is dus nog nooit open geweest. Vooral bij oude(re) LEGO is dit interessant, bijvoorbeeld vanwege de samenstelling van de set (welke onderdelen zitten er nu precies in de set bij deze doos?).

MIB staat dan voor Mint In Box. De LEGO is onbespeeld, maar de doos is wel (een keer) open geweest en dus niet (meer) verzekerd.

Wat betekent MOC?

MOC staat voor My Own Creation (Mijn Eigen Creatie). Een zelfontworpen en gebouwd (kunst)werk van LEGO.

Wat is een AFOL?

Een AFOL is een Adult Fan Of Lego. In het Nederlands: een volwassene die fan van is LEGO (een verzamelaar).

Waar kan ik oude LEGO kopen?

Er zijn veel adressen waar LEGO te koop is. Op Internet is BrickLink een internationale site, waar ik zelf ook een winkeltje heb: leggodt.nl. Mijn winkel is gespecialiseerd in pat pend lego van 1949 tot/met 1974.

Hoe kan ik oude LEGO het beste schoonmaken?

Het beste is om LEGO in een emmer of teil met wat waspoeder in ruim lauw water te laten inweken. Geen vloeibaar wasmiddel want dat blijft plakken aan de LEGO. Af en toe omroeren en weer rustig laten staan voor een paar uur, of een nacht lang. Daarna goed uitspoelen met koud water en laten drogen op een handdoek.

Wassen in de wasmachine (in een hoes) is wel makkelijk maar geen goed idee. Door het continue draaien van de machine schuren de onderdelen erg veel langs elkaar waardoor er slijtkrasjes ontstaan. De kwaliteit en gaafheid van de stenen word snel minder.

U heeft een andere vraag?

Dan kan u hier contact opnemen en uw vraag stellen.


Ads

your logo here?
Leggodt.nl____________________
© 2006-2023 Leggodt.nlKvK 81575300 | Contact